Menu Sluiten

Eerste dag cursus rattenjager

Eerste cursusdag Cursus Rattenjager

Zes cursisten in actie

Een Impressie van de eerste cursusdag. Kennelijk was Instructeur Jos Kruis de enige fotograaf…. Hij staat er dus niet op! Jos heeft vooral de theorie rondom kogelbanen en het doorrekenen van de luchtbuks behandeld. Henk Fennema is als KNSA-schietinstructeur voor alle soorten wapens een kanjer om schutter met een paar aanwijzingen nog zuiverder te laten schieten.

Henk Fennema KNSA-instructeur geeft schietles
Henk en Jos zijn onder de indruk van de eerste resultaten
De theorie was pittig en de praktijk weerbarstig

Volgende week gaan we ons buigen over het perfect instellen van de luchtdrukwapens en de ballistische calculators. Dan gaan we oefenen op variabele afstanden. De cursisten moeten uiteindelijk in een toets 16 schoten lossen (4 schoten op 5m, 4 schoten op 10m, 4 schoten op 15m en 4 schoten op 20m) op een doel ter grootte van een twee-Euro muntstuk. Zij mogen één keer missen!!!! Henk en Jos geloven erin!

Bram heeft de theorie samengevat in een mooi schema…. Het zijn ijverige studenten!!!